Over ILV

We proosten op jou. En op een liefdevol, gezond en gelukkig 2017. Daar hoort ook onze wens bij voor een liefdevolle en gezonde kledingindustrie. Want dat is waar wij ons dagelijks mee bezighouden: de productie van eerlijke en duurzame mode. Lees hier over ons en ons duurzame merk BANNOU. Proost!

Wie zijn wij? I Love Vintage. Ooit begonnen op Marktplaats. Nu een mode hemel met twee fysieke winkels in hartje Amsterdam en een eigen webwinkel. Sinds onze oprichting in 2006 hebben wij maar een doel: voor jou de perfecte jurk vinden. Een jurk waarin je je goed voelt en waarin jij helemaal jezelf kunt zijn. Met ons team van 12 bijzondere vrouwen, onder leiding van onze 'Boss Man' en beschermengel Babak doen we er alles aan om jou te laten ervaren hoe het is om nooit meer te hoeven tobben voor de spiegel. Dat kun je bij ons in de paskamers in de fysieke winkels ervaren, maar ook online. Wij zorgen ervoor dat je de jurk vindt waarin jouw vrouwelijke vormen perfect uitkomen. Hoe? Wij geven altijd persoonlijk advies. Ook online.

Ons merk Bannou: super vrouwelijk, eerlijk en duurzaam

In 2013 is een droom in vervulling gegaan en hebben we onze visie en kennis omgezet in onze eigen lijn: BANNOU. Een eerlijk en duurzaam Amsterdams modemerk. Onze inspiratie? De klassieke stijlen en de mooiste vrouwelijke mode van vroeger. Ons doel? Kleding ontwerpen volgens een nieuwe, moderne filosofie. Want we zijn transparant in onze gehele productie keten. We werken sociaal en milieuvriendelijk. De productie van BANNOU’s vindt plaats in Roemenië, waar de kledingstukken gemaakt worden door vrouwen tussen de 25 en 65 jaar. De dames, zoals te zien in het filmpje, werken onder omstandigheden die meer dan voldoen aan de arbeidsregels van de EU. Verder gebruiken we verschillende materialen waarvan wij geloven dat ze het minst schadelijk zijn voor de natuur en onze aardbol, variërend van GOTS gecertificeerd katoen tot Tencil-mix stoffen. Met BANNOU’s Duurzaamheidspyramide laten we precies zien hoe duurzaam jouw kledingstuk is. We streven ernaar om op een 100% duurzame manier te produceren. En daarbij staat eerlijkheid en transparantie over dat proces voorop.

Wat? Oude, gedragen kleding bieden we allang niet meer. De collectie van ILV bestaat uit splinternieuwe kleding, schoenen en accessoires. Gebaseerd op geliefde vintage stijlen van vroeger. Omdat we weten dat die stijlen bij jouw lichaamsvorm passen. De silhouetten van de jaren ´20, ´50 en ´60 zijn niet voor niets mode iconen geworden! Wij laten de stijlen herleven in moderne maten en materialen.

Voor wie? De ILV-vrouw laat zich inspireren door vele tientallen jaren in het verleden en weet dat 'trends' net zo veranderlijk zijn als haar bui. Dus in plaats van de trend te volgen, kiest ze, in elke fase van haar leven, kleding die past bij haar lichaam, persoonlijkheid en karakter. Bruiloft? Ze tut zich op als een glamorous 50’s diva naar kantoor? Ze draagt een hoge taille broek al Marlene Dietrich of een klassieke kokerrok. Avond wandeling in het park? Ze glijdt snel in een eigenzinnige 70’s jurk met slippers.

Faranak Mirjalili I Love Vintage with Louise Ebel from Miss Pandora

Over de oprichters

I Love Vintage is een echt familiebedrijf, opgericht door Faranak Mirjalili en haar broer Babak. Als klein meisje tekende Faranak vrouwen met minuscule tailles en grote Edwardiaanse petticoats, ze was het typische meisjes-meisje. Tijdens haar studietijd in 2005 werd ze verliefd op een paar vintage roze pumps met een strikje. De verkoper bleek groothandelaar. Faranak mocht de pumps kopen, maar alleen als ze de hele zak met 24 andere paar pumps ook aanschafte. Dus kocht ze de hele zak en verkocht de 24 andere paar pumps op 'Marktplaats'. Zo ontstond een 'Marktplaats winkel'. Een jaar later sprong broer Babak meteen aan boord en nam de e-kant van het bedrijf voor zijn rekening. Ze lanceerden samen de webwinkel I Love Vintage. ILV groeide extreem snel en na het eerste jaar online, zijn Faranak en Babak verhuisd naar een écht kantoor en namen ze hun eerste teamleden aan. In 2008 werd de prachtige boutique aan de Prinsengracht in Amsterdam geopend. Kom vooral langs om ons te ontmoeten!

Foto: Faranak Mirjalili en Louise Ebel in Paris na fotoshoot BANNOU's eerste collectie